lördag 17 mars 2012

Spela i Grekland

Long time ago...

Ok, snabb recap:
Underbara fru Furin och Maja lämnade mig vid bussen till Arlanda, som gick alldeles utmärkt.
Bara en sån sak som gratis Wifi...!

Grabbarna mötte upp där vid 18.00-tiden, och vi checkade in vid disken för Swiss Air.
Inga problem med bagaget, som ju kan vara lite rörigt, då min väska var för tung, eftersom den innhöll runt 50 t-shirt med tufft bandtryck på, ett gäng gitarrpedaler och sånt, Robban och Andreas inte hade väskor alls, utan flightcase till gitarr och bas.
Nåväl, allt gick bra, och vi hann förbi säkerhetskontrollen och ta en snabbmiddag och fredagsöl. Det är prisvärt inne på Arlanda...

På planet stat vi typ längst fram, vilket var otroligt skönt för en stressad farbror som jag!
Flygningen gick utmärkt, och vi landade i Zürich några minuter före utsatt tid. Spring av, och fort som tusan bort till nästa terminal, där vårt nästa plan stod. Vi hade ju lugna 35 minuter innan anslutningsplanet skulle lyfta. Inga problem!
En lite klump i magen hade iaf jag, hann de lasta över våra grejer...? Blir så svårt att spela utan gitarr och bas. Oh well...

Även nästa flygning gick utmärkt, och fort. Fördrev lite tid med Monopol på iPad med Passmark.

Ok.
Landa.
Ner på landningsbanan, transferbuss kör oss 50 meter (?), och in i ankomsthallen. Bagageband, och sen ut.
Eh...? Ingen kontroll överhuvudtaget? Pass? Nä. Tull? Nä. Ok...

Ut genom dörrarna tar vår bokare Chris emot oss. Han ser ut ungefär som man kan förvänta sig av en grek som gillar 80-talshårdrock.
De kommer i två bilar för att köra in oss till stan. Kvalitet rakt igenom. De kan upplevas som lite småpackade, då de festat hela dan med alla band här nere. Känns heltryggt.
Thessaloniki är otroligt slitet och ruffigt, många tomma lokaler i stan.

Anyway... vi anländer till The Grand Plaza. Nä, till Hotell Atlantis, som är litet, omodernt och har en intressant lukt. Farbrorn i receptionen påminner om pappan i filmen "Mitt stora feta Grekiska bröllop".
Fast bara klädd i beiga kläder! Iaf eget rum, med faciliteter som värme, som iofs var avslagen, färg-tv (14"), dusch och toalett! Mäktigt. Frukost ingår inte.
Vi checkar in oss lite snabbt, och möts igen i lobbyn, för att nu gå till klubben CULT där det är förfest inför morgondagen.

Heja hårdrock! De hade PA där inne, så sjukt hög volym! Kändes helt galet! Visst, bra musik, helt vår genre, men det kändes lite skumt bland tuffa sleaze-rockers att komma in 5 medelålders gubbar med image småbarnsförälder...
Vi hade uppenbarligen lite fans där ändå, ett gäng foton, en snubbe som typ började gråta när han såg oss, och bedyrade sin kärlek och lite sånt. Ett par öl framstuckna senare började dom alla bli rätt trötta.
Klockan var ju ändå 4 på morgonen...

Rask promenad tillbaka till hotellet, och sängen var faktiskt rätt ok. Sov som en stock från 4 till 10! Dusch i Birka-båts-storlek, men ack så skön! Dags att gå ut i solen och dricka en kaffe med tillhörande grekisk lunch måntro...?

Over and out!

Inga kommentarer: