tisdag 24 juni 2008

Midsommar och Vattenskada!!


Midsommarhelgen gick bra, trots det dåliga vädret. Allmän uppsamling för alla som kunde komma vid Åsenstugan. Vi sprang även på Niclas med familj, och Hanna och Daniel och Leo kom dit, tillsammans med Ida. Små jättesöta griskultingar och lite kaniner var barnens favorit för en stund, men så fort det började regna bar det av mot Åsas hus istället, och där dukade vi upp den gemensamma middagen. Håkan var lite väl snabb med att tända grillen, så det blev grillad rostbiff till förrätt, följd av lax och sill till huvudrätt, men det var gott det oxå! : )

Vi fick sitta inne och äta, vädret var ju inte riktigt att lite på, och sen blev det ändå smidigast med alla barnen. En sväng till vårt nya hus hann vi oxå med under kvällen, för att alla skulle få se vårt projekt! Kylen där var ju faktiskt fylld med både öl och cider, vilket kom väl till pass! ; )

På lördagen åkte vi in till huset på förmiddan, för att tillsammans kolla in den vattenskada vi upptäckte i taket i köket häromdan. Det var mer omfattande än vi trott, men mycket mindre än vad den hade kunnat vara. Det verkar vara en läcka från taket, som besiktningsmannen missat vid besiktningen, eller rättare sagt varit dold. Vi dokumenterade allt vi kunde, och Herman kontaktade försäkringsbolaget igår.

Lördagkvällen bjöd på korvgrillning " i det fria" i nya huset, och på söndan blev det stökig "avskedsmiddag för Hanna & Daniel" på O´Learys.
Innan det hann vi också med att åka till Västerås, för att kolla upp lite priser på innerdörrar och annat kul. Vi sprang in på Barnens Hus, och kom ut med en ny barnvagn! 
En rosa-camo skitsnygg Phil & Ted som vi smygtittat på jättelänge! Maja gillar den oxå... 

Igår ringde förresten vår mäklare Jonas, och berättade att en spekulant hört av sig och var väldigt angelägen om en visning av vårat hus redan nu i veckan. På onsdag blev det bestämt! Och även om man någonstans liksom visste om det, så känns det ändå jättekonstigt och pirrigt när bilar börjar köra väääädigt långsamt utanför vårt hus för att sedan stanna, backa , och sedan glida en liten stund till.. Hmm, jag skulle vilja veta vilka som sitter i de där bilarna... : )
Lite småfix alltså här hemma innan visningen nu ikväll, jag skulle verkligen vilja hinna tvätta fönstrena, hoppas att Maja är medgörlig!

Dessutom måste Herman köra bort gips och skräp från uppfarten inne i stan, så att IKEA kan rulla in nya köket när det kommer i veckan!
Mycket spännande...

Nu ska jag sätta lite fart medans Maja sover, pynt pynt; here I come!!

Inga kommentarer: